latinica  ћирилица
18/01/2018 |  09:45 | Аутор: РТРС

САД: Упозорење за путнике због тероризма и мина у БиХ

Амерички Стејт департмент упозорио је држављане САД да буду опрезни приликом путовања у БиХ због опасности од тероризма и мина.
Стејт Департмент                                              (Фото:twitter) -
Стејт Департмент (Фото:twitter)

У тексту у којем је упозорење подигнуто на други ниво од максимално четири наводи се да "терористичке групе и даље кују завјере о могућим нападима у БиХ".

Стејт департмент напомиње да "терористи могу да нападну уз мало или никакво упозорење туристичке локације, саобраћајне центре, пијаце/трговачке центре, локалне објекте, хотеле, клубове, ресторане, вјерске објекте, паркове, велике спортске и културне догађаје, образовне институције, аеродроме и остала јавна мјеста".

"Минска поља и мине постоје широм БиХ. Иако су сумњиве опасне области обично јасно означене, неколико људи погине или буде повријеђено сваке године", наводи се у упозорењу америчким путницима.

Држављанима САД се сугерише да приликом путовања у БиХ воде рачуна о околини на туристичким локацијама са много људи, да прате локалне медије и прилагођавају своје планове новим информацијама.

Американци су позвани да прате оглашавање Стејт департмента на "Фејсбуку" и Твитеру" и да увијек имају план за ванредне ситуације.

Извор: Срна