latinica  ћирилица
18/01/2018 |  12:15 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Кинески инвеститори стигли у Гацко

Представници кинеских инвеститора са којима је Влада Републике Српске потписала уговор о изградњи Термоелектране "Гацко два" данас су први пут допутовали у Гацко гдје о реализацији пројекта разговарају са руководством Рудника и Термолектране "Гацко".
Кинески инвеститори - разговори у Гацку - Фото: СРНА
Кинески инвеститори - разговори у ГацкуФото: СРНА

Помоћник директора РиТЕ "Гацко" и члан преговарачког тима за изградњу другог блока Термоелектране Срђан Миловић изјавио је Срни да је РиТЕ посјетило 12 представника кинеских партнера са којима су обишли локацију за градњу, те разговарали о постојећој инфраструктури и плановима везаним за овај историјски пројекат за Гацко.

Миловић је истакао да је у Гацко допутовао тим инжењера "Кинеске машинске инжењерске корпорације" и инжењери инситута НЕПДИ који заједно са инжењерима РиТЕ усаглашавају техничка и друга питања у вези са пројектом.

У децембру прошле године са представницима "Кинеске машинске инжењерске корпорације" /China machinery engineering corporation/ и "Енергетског фонда за тржишта у развоју" /Emerging Markets Power Fund/ потписан је општи уговор о реализацији пројекта изградње Термоелектране "Гацко два" чија је вриједност процијењена на више од милијарду КМ.

Извор: Срна