latinica  ћирилица
18/01/2018 |  15:36 | Аутор: РТРС

Роналдињо написао "опроштајно писмо" фудбалу

Велики мајстор фудбала Роналдињо ријешио је да заврши каријеру и званично.
Роналдињо - Фото: AP
РоналдињоФото: AP

Иако га годинама нема у врху фудбала, јер се 2011. послије играња за Милан повукао са велике сцене и играо готово рекреативно у Бразилу, Роналдињо је био и остао бог фудбала.

Посљедњу сезону одиграо је у Флуминесеу 2015. године. Сада је ријешио да каже коначно збогом фудбалу и то је написао на Инстаграму, преноси "Телеграф.рс".

Објаву преносимо у цјелини:

"Хвала ти мој Боже за овај живот што си ми дао, породицу, пријатеље и моју професију. Послије скоро три деценије посвећености фудбалу, ја сам рекао збогом мом највећем сну, сну који се остварио. Радио сам оно што волим скоро 20 година професионално и још 10 година као дјечак. Живио сам интензивно овај дјечији сан, сваки моменат, путовања, побједе, порази, химна, улазак у тунел, свлачионицу, на терен, копачке које сам користио, добре и лоше лопте, признања која сам остварио, звијезде с којима сам играо, они којима сам се дивио и они који и даље играју и којима се и даље дивим!

У сваком случају, све је било феноменално. Мој отац и породица су ме подржавали много да стигнем овдје, то је био тимски напор. Дошли смо до краја прве стазе, ове предивне приче.

Знате ме и и знате да сам стидљив и да немам навику да пуно причам., али морам да се захвалим од срца, из душе, за све што сам урадио и волио, свим тренерима, саиграчима, вођама, навијачима који су били за и против мене, возачима аутобуса, дјечацима који скупљају лопте, гардероберима, судијама, новинарима... Хвала вам што смо ову причу направили заједно. Без вас не би било могуће.

У марту ћу званично објавити како ће изгледати опроштај и какав ће бити сљедећи корак. За сада, ово је моја захвалност. Хвала вам много што сте били извор моје инспирације, и сарадници у многим побједама. Хвала вам за поруке подршке".

Извор: Независне новине