latinica  ћирилица
18/01/2018 |  17:32 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Убиство Ивановића- Откривен посљедњи власник возила?

Полиција самопроглашеног Косова тврди да је открила посљедњег власника возила за које се вјерује да је из њега пуцано на лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Замјеник команданта Полиције /самопроглашеног/ Косова за сјевер Бесим Хоти рекао је за приштинске медије да посљедњи власник возила борави негдје у Србији, али да нема информација које је националности.

- Још се не зна које је националности посљедњи власник возила. То су информације које имају само полицијски истражитељи. Они воде истрагу по овлашћењу тужилаца који су одговорни за случај - рекао је Хоти.

Он је рекао да се истрага о убиству Ивановића води повећаним интензитетом и да полиција сарађује с међународним институцијама.

Ивановић је убијен у уторак ујутро испред сједишта странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Директор полиције Србије Владимир Ребић раније је потврдио да је запаљени аутомобил из којег је, како се сумња, пуцано на Оливера Ивановића, припадао Србину из Аустрије.

Он је додао да је возило више пута потом продавано и полиција покушава да сазна ко је посљедњи купио тај аутомобил.

- Одмах по убиству Оливера Ивановића Тужилаштво за организовани криминал је покренуло предистражни поступак у правцу кривичног дјела тероризам. Ми имамо одређена сазнања, добили смо један траг ка возилу из којег је наводно изведено убиство, имамо податке о власнику тог возила - рекао је Ребић за РТС.

Он је потврдио да је ријеч о, како су писали медији, давно преминулом Србину из Аустрије.

- Те информације су тачне, то смо добили од аустријске полиције. То возило је више пута продато и ми покушавао да сазнамо ко је посљедњи купац тог возила - истакао је.

Према његовим ријечима, српски органи имају одређена сазнања, која указују на могуће извршиоце убиства Оливера Ивановића.

- Траг води ка возилу које је коришћено за извршење кривичног дјела. Имамо информације о власнику тог возила и покушавамо да прибавимо друге податке. Да не бих угрозио истрагу, не бих могао више детаља да кажем - напоменуо је Ребић.

Оливер Ивановић сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Извор: БЕТА