latinica  ћирилица
18/01/2018 |  18:57 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

СДС: Циљ "Србске части"- застрашивање (ВИДЕО)

Предсједништво СДС-а подржало је страначког колегу, министра безбједности Драгана Мектића, у напорима да, како тврде, представи истину у вези са организацијом "Србска част".
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

И предсједник странке Вукота Говедарица сматра да су чланови те групе криминалци, који би, по сазнањима СДС-а, требало да изазову страх код свих који који не мисле исто као актуелна власт.

Из СНСД-а одговарају да СДС све ради да би кризу власти у Сарајева преселио у Републику Српску.

Тамо гдје је стао Драган Мектић, наставио је Вукота Говедарица. Тврди да је "Србској части" први циљ притисак на политичке неистомишљенике садашњег режима.

Посебно на Мектића, њега као предсједника СДС, друге чланове те странке и Савеза за промјене.

Други је, по Говедаричиним ријечима, застрашити све који сматрају да Српској требају корјените промјене након избора.

- Ја имам сазнања да се припремају спискови неподобних Срба, што значи неподобних Срба у политичком смислу, неподобних угледних Срба који сматрају да Република Српска иде у погрешном смијеру и да су Српској потребне промјене, каже Говедарица.

СНСД подсјећа СДС да у Републици Српској постоји владавина права заснована на Уставу и законима.

Сташа Кошарац, члан Главног одбора СНСД-а, сматра да је видентно да СДС уношењем немира покушава да пренесе кризу са нивоа Бих на Републику Српску.

Скупштинско руководство понавља да је Парламенту подметнуто да су се у њеним просторијама окупљале паравојне формације.

То је, додају, ноторна неистина и најпрљавије подметање, због којег је јавност узнемирена.

- Овдје није била никаква војна формација. Овдје нису били никакви наоружани људи са некаквим криминалним досијеом који је био на увиду. Сва процедура у вези са састанком је одобрена организацији која има право да користи просторије Народне скупштине, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

- Једноставно су неке слике са интернета искоришћене да се спинују приче, да се лаже и подмеће прича о паравојним формацијама. Нико се није извинио, а свима је јасно да је то неистинито, наводи Неднад Стевандић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Стевандић истиче да је фокус на Републици Српској, а не на паравојним формацијама и хоџама у Федерацији који позивају на насиље и уништење Српске.

Додаје да представнике Савеза за промјене, који, тврди, скупштини подмећу овакве ствари, то не интересује.