latinica  ћирилица
18/01/2018 |  19:45 | Аутор: РТРС

Столтенберг и Заев осудили убиство Ивановића

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг и македонски премијер Зоран Заев осудили су убиство српског политичара Оливера Ивановића у Сјеверној Митровици, оцијенивши да је стање у региону стабилно.

"Регион више није буре барута, градимо пријатељство и ми ћемо то учинити ради безбједности, стабилности и добре будућности", рекао је Заев на заједничкој конференцији за новинаре са Столтенбергом у Скопљу.

Заев каже да његова влада ствара услове за постизање националног консензуса и са предсједником државе и са опозицијом, за завршетак интеграције у НАТО.

"Активно и посвећено стварамо амбијент за превазилажење проблема са Грчком у вези са нашим уставним именом", рекао је Заев и поново да очекује да ће Македонија постати 30-та чланица Алијансе.

Столтенберг је рекао да у Алијанси не постоји план "Б" за улазак Македоније у НАТО и да спор са Грчком у вези са називом мора да се ријеши.

Генерални секретар НАТО боравио је у дводневној званичној посјети Македонији у оквиру које се састао са македонским државним врхом и лидерима парламентарних странака.

Столтенберг је данас говор у Собрању у коме је поздравио потписивање Договора о добросусједским односима са Бугарском и усвајање Закона о језицима.

Извор: СРНА