latinica  ћирилица
19/01/2018 |  08:50 | Аутор: РТРС

АО: Димитров се не шали, срушио и Рубљова

Бугарин Григор Димитров успио је да се пласира у четврто коло гренд слем турнира у Мелбурну. Био је бољи од Руса Андреја Рубљова, 6:3, 4:6, 6:4, 6:4.
Григор Димитров - Фото: Getty Images
Григор ДимитровФото: Getty Images

Био је то одличан тест форме за трећег носиоца и једног од играча из круга оних који би могли да дођу до саме завршнице. Рубљов је звијезда у успону и не може се рећи да је одиграо лоше, али једноставно, Димитров је одиграо боље кључним поенима и заслужено се пласирао у осмину финала.

Меч у "Род Лејвер арени" трајао је три сата и седам минута. Димитров је је у коначном збиру имао знатно више ас сервиса (13:4) и директних поена (45:29), али и сигрнију руку, посебно у финиша меча.

Рубљов је повео са 2:0 у почетном сету, али је Бугарин успио да преокрене на 4:3, потом је направио брејк за 5:3 и рутински одсервирао за сет.

Рубљов је узвратио у наредном сету, кључна су била два брејка у финишу тог дијела игре, да би трећи носилац у наредном сету послије 2:4 низом од четири узастопна гема стигао до 6:4. У четвртом сету пресудан је био седми гем када је Григор начинио брејк који је сачувао до краја.

Његов наредни противник биће побједник сусрета између Аустралијанца Ника Киријоса и Жоа Вилфреда Цонге.

Извор: Б02