latinica  ћирилица
19/01/2018 |  14:13 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Изетбеговић очекује да Уставни суд одбије апелацију у вези са акцизама

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Зеници да очекује да ће Уставни суд БиХ одбити апелацију групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са сетом закона о акцизама.
Бакир Изетбеговић - Фото: Анадолија
Бакир ИзетбеговићФото: Анадолија

Коментаришући чињеницу да је Уставни суд БиХ запримио апелацију групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са сетом закона о акцизама, Изетбеговић је оцијенио да од тога "нема ништа".

"Мислим да нема ништа од те апелације и да ће бити одбијена", рекао је он.

Апелацијом групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, осим захтјева за обарање сета закона, налази и захтјев за привремену суспензију тих законских рјешења.

Изетбеговић је најавио да ће наставити да ради на усвајању Приједлога закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, те да ће помоћ пружити Европска унија и САД са својом амбасадом, као медијатором.

"Када узмете приједлог ХДЗ-а и упозорење Европске комисије да морамо имплементирати пресуду 'Сејдић-Финци', то су супротстављене ствари. Када узмете број делегата у Дому народа, посланика у Парламенту Федерације БиХ и уставну обавезу да сваки кантон даје једног посланика, дакле од 17, већ 10 позиција је попуњено и оставља се мали простор да се изађе у сусрет пресуди Уставног суда БиХ", рекао је лидер СДА.

Он је оцијенио да није лако пронаћи рјешење које ће задовољити грађански, етнички принцип и захтјеве страна, али да ће радити на томе.

Извор: Срна