latinica  ћирилица
19/01/2018 |  22:20 ⇒ 22:20 | Аутор: РТРС

Лавров: Абас је спреман за састанак са Нетањахуом

Палестински предсједних Махмуд Абас је спреман да се састане са премијером Израела Бењамином Нетањахуом, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (фото: © Sputnik/ Илья Питалев) -
Сергеј Лавров (фото: © Sputnik/ Илья Питалев)

Он је током конференције за новинаре након састанка Савјета безбједности УН у Њујорку рекао да је Москва, у складу са интересима Израелаца и Палестинаца, предложила да се Нетањаху и Абас без предуслова састану у Москви.

"Иницијатива је и даље на снази. Колико сам ја схватио, Абас је спреман за такав састанак", изјавио је Лавров и додао да ће Москва бити у контакту са обје стране и да сматра да ће се пружити прилика да се из прве руке види које су могућности изласка из ове "компликоване и непријатне ситуације", преноси ТАСС.

Руски министар је говорио и о доприносу Русије у пружању подршке Агенцији УН за палестинске избјеглице /УНРВА/, након што су САД саопштиле одлуку да укину финансије овој агенцији.

"Првобитна одлука да се потпуно престане са плаћањем доприноса агенцији, а затим и одлука да се плаћа само пола суме угрожава напоре усмјерене ка палестинским избјеглицама у региону. Консултоваћемо се са свим странама како бисмо видјели шта се може урадити", закључио је Лавров.

Извор: СРНА