latinica  ћирилица
20/01/2018 |  08:48 | Аутор: РТРС

Хладније, прије подне сусњежица

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладније уз сусњежицу и снијег током пријеподнева, уз дневну температуру ваздуха до девет степени Целзијусових.
Зима (илустрација) -
Зима (илустрација)

Јутрос је хладније уз мјестимично сусњежицу и снијег, на југу киша. Падавине ће бити нешто јаче на југу и истоку, а слабе и повремене на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На истоку ће доћи до формирања и пораста сњежног покривача. Током јутра падавине престају прво на западу, а затим и на сјеверу дуж ријеке Саве уз постепено разведравање.

Највиша дневна температура ваздуха од два до девет, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових.

На југу и истоку слабе падавине ће се одржавати до средине дана, а поподне ће и у овим предјелима бити суво.

Вјетар ће бити слаб источни и сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Бјелашница минус осам, Калиновик и ливно минус три, Невесиње, Крупа на Уни, Рибник, Мркоњић Град, Приједор минус један, Србац, Шипово, Бањалука, Тузла, Сарајево и Бугојно нула, Добој, Нови Град, Рудо, Вишеград, Сребреница и Зворник један, Бијељина два, Билећа три и Требиње 10 степени Целзијусових.

У Крупи на Уни висина снијега износила је два центиметра, Рибник и Рудо три, Шипово и Мостар четири, Сребреница седам, Невесиње осам, Мркоњић Град 10, Калиновик 20 центиметара.

Извор: СРНА