latinica  ћирилица
20/01/2018 |  14:29 | Аутор: РТРС

АО: Федерер надиграо Гаскеа

Швајцарац Роџер Федерер савладао је Француза Ришара Гаскеа са 3:0 по сетовима 6:2, 7:5, 6:4 и пласирао се у осмину финала Аустралијан опена. У борби за четвртфинале играће против Мађара Мартона Фуксовича.
Роџер Федерер - Фото: ТАНЈУГ
Роџер ФедерерФото: ТАНЈУГ

Други носилац на турниру наставља са одличним играма и у прва три кола није изгубио ниједан сет. Француз је пружио велики отпор, али није могао да избори више од часног пораза против великог Швајцарца.

Федерер је кренуо силовито уз два одузета сервиса први сет је ријешио у своју корист резултатом 6:2.

Наставио је Федерер да ломи противника, који је играо одлично. Међутим и Федерер је био на висини задатка, па је противнику није дозволио шансу за брејк. Када се очекивало да сет буде ријешен у тај-брејку, Швајцарац у 12 гему другог сета одузима сервис противнику и рјешава сет у своју корист са 7:5, прилике за поправни није било.

Највећи отпор Француз је пружио у трећем сету. Федерер је поново први дошао до брејка предности у другом гему, потом је повео са 4:1. Гаске успијева да врати брејк и стигне до изједначења - 4:4. Међутим, Швајцарац користи другу меч лопту на свервис противника и рјешава сет и меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

У наредној рунди Швајцарац ће се састати са Мартоном Фуксовићем из Мађарске. Њих двојица до сада нису играли.

Извор: РТС