latinica  ћирилица
20/01/2018 |  17:45 ⇒ 21/01/2018 | 17:06 | Аутор: РТРС

Руше ли Мектић и Црнадак кредибилитет Републике Српске? (ВИДЕО)

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак шетњу чланова организације "Србска част" кроз, како каже главну бањалучку улицу, назвао је демонстрацијом силе, поручивши да се власт у Бањалуци потпуно изгубила. Демонстрација силе је начин на који Игор Црнадак и Драган Мектић покушавају да заштите своје патроне у Сарајеву, рушећи тако кредибилитет државе коју представљају, али и самих себе, поручио је експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.
Дефиле за Дан Републике - Фото: РТРС
Дефиле за Дан РепубликеФото: РТРС

Слике са сумњивим типовима које су отишле из Бањалуке, представљају нову мрљу међународном имиџу Републике Српске; изјавио је то за сарајевске медије бх. министар Игор Црнадак, поручивши да су такви призори изазвали узнемирење грађана Српске. У телефонском разговору за РТРС то није хтио додатно да коментарише. 

"Демонстрација силе припадника 'Србске части' која се видјела кроз шетњу главном бањалучком улицом и кроз боравак у Народној скупштини Републике Српске, показује да се власт у Бањалуци потпуно изгубила и да више нема осјећај ни за шта", рекао је Црнадак.

Игор Црнадак очигледно не разумије шта је то демонстрација силе, поручује екперт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић. Он, али и министар безбједности Драган Мектић, са политичке сцене ће, каже, отићи управо као људи који су нанијели огромну штету колективној безбједности. 

"Демонстрација силе је лажни попис становништва, демонстрација силе је забрана Дана Републике Српске, демонстрација силе су она многа суђења која се дешавају по Сарајеву политички инспирисана док на слободи шетају разни терористи и насељавају се афро-азијски елементи у једном нивоу од око 40 хиљада људи. Дакле, то је стварна демонстрација силе, извођење терористичких акција, које судови и правосуђе уопште не функционише", нагласио је експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

Главном бањалучком улицом, ипак, марширало је више од двије хиљаде учесника свечаног дефилеа из свих сегмената друштва, што је, поручују, дало посебну драж. Међу њима и 120 припадника републичке Цивилне заштите. Такав призор представља огледало Републике Српске кад је у питању безбједност, поручује директор Миле Међед. 

"Ово је нешто чиме Република Српска треба да се поноси и ми сви који смо на одређеним позицијама морамо од овог тренутка почнемо размишљати о наредном, да буде још квалитетнији, бољи и јачи јер Република Српска то може. Што је он квалитетнији и бољи то ће бити и квалитетнија Република Српска", додао је Међед.

Прије неколико дана, Агенција за истраге и заштиту БиХ најавила је да ће провјерити наводе у вези са евентуалним постојањем паравојних формација у Републици Српској, али и припадницима организације "Србска част". На упит РТРС-а докле се стигло са истрагом и да ли су дошли до нових детаља, нису одговорили.