latinica  ћирилица
20/01/2018 |  20:54 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Партизан побиједио Цибону

Кошаркаши Партизана побиједили су Цибону у 17. колу АБА лиге на свом паркету са 80:69.

Новица Величковић је био феноменалан још једном и био је главни разлог побејде црно-бијелих у хали "Александар Николић". Капитен Партизана је имао 23 поена уз 12 скокова, три асистенције и шут из игре 8/10.

Једини који је у Партизану поред Величковића имао више од десет поена био је Најџел Вилијамс-Гос са 13 и четири асистенције.

Марко Томас је био најбољи у Цибони са 22 поена, 15 је додао Жорић, а 12 Бранислав Ратковица.

Партизан је кренуо енергично, а одбрана је била ангажована. Црно-бијели су повели са 7:0 већ на старту да би прве поене за госте убацио Ратковица далекометним хицем.

Цибона се тројком Марка Томаса приближила, а Партизан је прилично лако испустио седам поена са старта меча и током прве дионице се смењивао у вођству са Цибоном до 17:17.

Томе је допринео изванредан учинак Томаса који је за десетак минута убацио 12 поена а до полувремена 15. Прецизан је био ван линије 6.75 па Партизанови спољни играчи нису имали рјешења за њега.

На другој страни је бриљирао Новица Величковић који игра невероватно последњих недеља. Добро се показао у тим тренуцима и нови играч Бонџа Си који је имао и једно атрактивно закуцавање.

Величковић је до паузе имао 12 кошева, али је посљедњу ријеч пред полувријеме давао Лука Жорић који је неколико минута у финишу друге четвртине водио своју екипу до 43:40.

Жорић је у наставку "нестао" и тек у посљедњој четвртини се прикључио игри са линије пенала, Вон је на другој страни често остављан сам и промашивао је отворене шутеве.

Двије екипе су играле уједначену партију и на "клацкалици" све до посљедње деонице. Билиновац је са звуком сирене погодио тројку која би пред последњу четвртину донела Цибони поен предности. Како је вријеме већ истекло када је Билиновац упутио шут, Партизан је у завршницу ушао са +2, 61:59.

То као да је мало помогло Величковићу и саиграчима који већ у првим минутима посљедње деонице долазе до +5, а потом на пет минута до краја и до прве двоцифрене предности за црно-бијеле.

Гос је ишао до коша, погодио је а семафор је показивао 72:61 за Партизан. Цибона је у наставку смањила разлику, али је Партизан имао контролу и успешно привео меч крају за врло битну побједу у борби за плеј-оф АБА лиге.

Извор: Б92