latinica  ћирилица
21/01/2018 |  10:12 | Аутор: РТРС

Опрез због поледице и угаженог снијега

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче да због поледице и мјестимично угаженог снијега на путевима у Српској и Федерацији БиХ буду опрезни.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На подручју ФБиХ на путним правцима Бугојно-Нови Травник и Ливно-Шујица-Купрес дува јак вјетар који мјестимично ствара сњежне наносе.

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

У Прњавору је измијењен режим у одијању саобраћаја због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

И даље је на снази обустава саобраћаја кроз Бијељину због санације у улицама 27. марта и Српске војске. Путничка возила преусмјерена су на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На регионалном путу Обудовац два-Лончари у току је санација због чега се саобраћај на овој дионици одвија наизмјенично.

Због активираних клизишта једном траком саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српске Топлице.

На подручју дистрикта Брчко у току су радови на магистралним путним правцима Лончари-Брчко један /граница Републике Српске-дистрик/ и граница Брчко два /Република Српска-дистрикт/-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом сигнализацијим.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ на магистралном путу Ресановци-Дрвар због урушавања потпорног зида саобраћа се једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Извор: СРНА