latinica  ћирилица
21/01/2018 |  13:08 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Измјенама закона до побољшања стандарда грађана (ВИДЕО)

Уједињена Српска припрема бројне иницијативе и приједлоге измјена и допуна више закона с циљем побољшања стандарда грађана, изјавио је данас генерални секретар ове партије Невен Станић.
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

Он је новинарима у Бањалуци рекао да се тиме жели дати и прилика стручњацима, без обзира да ли су страначки ангажовани или не, да се активно укључе у идентификовање проблема и давањем рјешења за њихово превазилажење.

Станић је навео да је већ урађен елаборат у вези са сектором безбједности саобраћаја који ће, након усаглашавања бити достављен ресорном министарству на давање мишљења и оцјену.

Сања Туцикешић, чија је дјелатност грађевина и геодезија, рекла је да је ријеч о примјени џи-пи-ес урећаја приликом полицијских увиђаја на мјестима саобраћајних незгода којим се добија висок ново квалитетних података.



Она истиче да ће то омгућити првокласну визуелизацију саме саобраћајне незгоде, са могућношћу додатне обраде, као и завршавање увиђаја у релативно кратком периоду, чиме се и застоји у саобраћају своде на минимум.

Извор: РТРС/СРНА