latinica  ћирилица
21/01/2018 |  13:24 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Козара-дестинација бројних љубитеља зимских спортова (ВИДЕО)

Зимска сезона на Козари увелико је у току, али је због недостатка снијега, сезона почела нешто касније. Ипак, падавине и ниске температуре претходних дана, омогућиле су да буду пуштене двије стазе-за одрасле и дјецу. Ту је и ноћно скијање, па је "крајишка љепотица“ ових дана дестинација бројних љубитеља зимских спортова.
Козара - Фото: РТРС
КозараФото: РТРС

За вријеме зимске сезоне, Козара је готово свакодневна дестинација бројних Приједорчана.

Иако су почетак године обиљежиле неуобичајено високе температуре за овај период, ски-стазе на Козари, коначно су спремне.

На располагању су и четири топа за вјештачки снијег, који ће, уколико температуре дозволе, продужити овогодишњу сезону.

"Температуре у задња два дана су омогућиле да можемо вјештачки да дорадимо снијега и ово што је природно пало, створене су околности да на дјечијој стази и на старој стази формирамо добру подлогу", истакао је Божо Грбић, предсједник Планинарско-скијашког друштва "Љубијски рудар" из Приједора.

Због свега тога, ужурбано раде и у Националном парку Козара, како би "крајишка љепотица" и у наставку сезоне спремно дочекала госте из Српске, али и иностранства.

"Ми редовно чистимо и одржавамо све паркинге на Мраковици, тако да они који долазе на Козару вјерујем да могу бити задовољни, прије свега ако говоримо о паркирању, и како је снијег очишћен, стазе и остало", рекао је Драган Ромчевић, директор Националног парка "Козара".

На овој планини у току су припреме за дванаесту туристичко-привредну манифестацију "Дани зиме на Козари" која ће бити одржана 3. и 4. фебруара с циљем промоције туристичких потенцијала Козаре.