latinica  ћирилица
21/01/2018 |  15:24 | Аутор: РТРС

ПДП: Политички наступ вратити у оквире борбе аргументима

Партија демократског прогреса /ПДП/ сматра неопходним да се политички наступ и рјечник у Републици Српској врате у оквире пристојне борбе аргументима, а не увредама.
ПДП -
ПДП

ПДП наводи да све што је посланик СНСД-а у парламенту БиХ Милица Марковић посљедњих неколико дана изговорила на рачун министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка није тачно, те да рјечник који је користила не пристаје било коме, поготово не једној дами у политици.

"Осим застрашујуће чињенице да је садржај њених изјава апсолутно неистинит, истовремено нам је жао што је владајућа партија од својих представника и представница направила нервозне клонове непримјереног рјечника и нецивилизованог политичког наступа", наводи се у саопштењу ПДП-а.

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић оцијенила је да је Игор Црнадак најбескрупулознија личност у историји Републике Српске, која позицију министра иностраних послова користи за личну корист, те да "лаже" када каже да се против ње води међународна корупцијска истрага.

Марковићева сматра да је Црнадак, када се говори о томе ко прави корист, а ко штету Републици Српској, "први на љествици огромних штеточина које праве штету и раде све против Републике Српске и у Сарајеву и у свијету".

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак оцијенио је јуче да Марковићева својим изјавама и потезима "наноси немјерљиву штету Републици Српској".

Црнадак је истакао да "истетовирани типови са досијеима о тешким кривичним дјелима не треба да се сликају са предсједником Републике Српске, да сједе у клупама Народне скупштине" и оцијенио да овакве појаве наносе немјерљиву штету Српској, иако је, како тврди, "Марковићевој угодно у таквом друштву, јер се она грози било каквог реда и поштења".

Извор: СРНА