latinica  ћирилица
22/01/2018 |  07:40 ⇒ 14:03 | Аутор: РТРС

Данас први резултати истраге о убиству Ивановића; Аутомобил илегално пребачен на КиМ?

Данас би требало да буду објављени први резултати истраге о убиству лидера грађанске иницијативе "Слобода- демократија- правда" Оливера Ивановића, најавио је приштински тужилац, Шућри Суља.

Он је рекао да се интензивно ради на истрази убиства и да ће саопштити информације у вези са снимцима безбједносних камера, прегледом возила и форензичким извештајем, као и изјаве свједока.

Вечерње новости пишу да се у истрази тренутно утврђује како је аутомобил, за који се сумња да је коришћен у ликвидацији Ивановића, доспио на Космет, те да је према првим индицијама то било урађено на илегалан начин.

Аутомобил опел астра нађен је спаљен убрзо послије убиства, три улице даље од мјеста злочина. Према информацијама Вечерњих новости, прве анализе сакупљених података из Ивановићевих компјутера и мобилних телефона не дају опипљив траг који би водио до починиоца злочина.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је у уторак, 16. јануара, испред сједишта странке у Косовској Митровици.

Полиција самопроглашеног Косова понудила је 10.000 евра за информације о убиству, а званични Београд затражио је да органи Србије учествује у истрази.