latinica  ћирилица
22/01/2018 |  08:23 ⇒ 09:19 | Аутор: РТРС

Неуништиви Брејди у осмом Суперболу! (ВИДЕО)

Њу Ингланд Петриотси пласирали су се у финале НФЛ шампионата, популарни Супербоул, десети пут у историји, а осми у овом вијеку.

Бранилац титуле је у финалу АФЦ конференције савладао Џексонвил Џегсе 24:20, послије великог преокрета у Бостону.

Џегси су одиграли фантастичан меч, ношени ранинбеком Леонардом Форнетом стигли до 20:10 почетком посљедњег квартала, а онда се пробудио Том Брејди.

По ко зна који пут је уз "асистенцију" тренера Била Беличика сам преокренуо ситуацију на терену те са два тачдаун паса за Денија Амендолу у посљедњих девет минута осми пут одвео Петсе у СБ!

Четрдесетогодишњи Брејди је бацио 290 јарди, Амендола је скупио 84, а Брендин Кукс равно 100. С друге стране, Џегсима није помогло 293 јарде и ТД Блејка Бортлеса.

Џегси су доминирали трчањем, освојили 101 јард наспрам тек 46 Петса, али је Бреди успоставио доминацију у посљедњем кварталу у којем је домаћин освојио скоро 200 јарди.

Петси су повели 3:0 филд-голом Стивена Гостковског, а онда су доминацију успоставила најбоља одбрана лиге што је дало "крила" нападу Џегса.

Разбили су домаћина у другом кварталу, поентирали су са свих страна, прво је Мерцедес Луис ухватио ТД пас Бортлеса, а онда је Форнет истрчао први ТД за преокрет на 14:3.

Њу Ингланд у живот враћа Џејмс Вајт ТД трчањем од једног јарда минут прије краја полувремена, али Форнет наставља да осваја јарде у трећем периоду, а то у поене претвара Џош Лембо, филд-головима са 54 и 43 за 20:10.

Тада се коначно буди Брејди и креће у карактеристичан поход. Чим је "повезао" неколико пасова његови саиграчи су се растрчали, а одбрана Џегса почела да гријеши.

Брејди је из акције у акцију освајао јарде, да би на око девет минута прије краја са три сјајна паса у низу омогућио Амендоли заслужен ТД после сјајне игре у претходном дијелу меча.

Услиједио је кључни напад Џегса који су морали да задрже посејд над лоптом у наредних 5-6 минута да би одбранили вођство и стигли до СБ, али је заказало њихово најјаче оружје.

Форнет више није успијевао да пробије дефанзивну линију Петса, а Јелдон није имао рјешење из другог плана. Услиједиле су нове грешке и Њу Ингланд брзо стиже до новог посједа.

Брејди наставља тамо гдје је стао, баца за Вајта за 15 јарди, па до Амендоле за осам, а онда сам истрчава два и доводи свој тим на седам од енд зоне.

Вајт успијева у наредној акцији да истрчи само један јард, а онда опет на сцену ступа тандем Брејди-Амендола који хвата лопту на корак од аут линије и одушевљава Жилет стадион.

Џегси су имали скоро три минута за повратак у живот и нови преокрет, Бортлес их је са неколико добрих пасова довео на 40 јарди од енд-зоне, али га на другом покушају за десет секује Ван Ној и избија лопту, али Робинсон спасава посејд за госте.

Седам изгубљених јарди и жестока одбрана Џегса су обесхрабрила Бортлеса који послије паса од четири јарда баца и некомплетан и ставља тачку на меч.

Џегси су остали један од четири тима (Хјустон Тексанс, Кливленд Браунс, Детроит Лајонс) који никад нису играли у СБ.

Филаделфија са Њу Ингландом у Супербоулу

Екипа Филаделфија Иглса играће против Њу Ингланд Петриотса у 52. Супербоулу за двије недјеље у Минеаполису.

Иглси су разбили Минесота Вајкингсе 38:7 и тако спријечили да први пут у историји СБ неки тим буде домаћин на свом терену.

"Викинзи" су повели пред око 70.000 домаћих навијача у Филаделфији, а онда су доживјели катастрофу. Са три тачдаун паса Ник Фолс је предводио Иглсе до првог СБ послије 13 година и шансе за реванш Петсима за пораз из 2005.

Иглси на Супербоул чекају од 1960. године, а ријетко ко их је видио у финалу након што се повредио кадидат за МВП Карсон Венц крајем сезоне, упркос најбољем скору у конференцији.

Извор: Б92