latinica  ћирилица
22/01/2018 |  11:42 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Основци из Лединаца у Дому ученика у Бијељини (ВИДЕО)

На подручју Семберије у свим основним и средњим школама настава у другом полугодишту почела је на вријеме.
Лединци- гради се основна школа - Фото: РТРС
Лединци- гради се основна школаФото: РТРС

Током распуста отклањани су мањи кварова на систетима за гријање и дезинфиковане учионице. Око 250 ученика Основне школе "Вук Караџић" до даљњег ће наставу похађати у Дому ученика, јер још није завршена зграда подручне школе на Лединцима.

Ови основци се радују почетку наставе у другом полугодишту и условима који су бољи него у старом објекту у Рачанској улици.

Учионице у којима се одвија настава адаптиране су и преуређење у августу прошле године. Очекује се да зграда подручне школе буде завршена до почетка нове школске године, а из Дома ученика кпоручују да њихове просторије могу користити до када то буде потребно.

Директор Дома ученика у Бијељини Владимир Вуловић рекао је да су за основце обезбијеђени сви неопходни услови за несметано извођење наставе.

- Они ће остати овдје до изградње новог школског објекта и претпостављамо да ће то бити до почетка нове школске године - појаснио је Вуловић.

И у осталих 17 основних школа Семберске регије настава се одвија без проблема. Већих проблема у функционисању нема ни у девет средњих школа ове регије. На зимском распусту највише је рађено на обезбјеђивању енергената за гријање.

Предсједник Актива директора средњих школа Семберске регије Душко Ђурић истакао је да су то редовне активности које проводе школе, те да увијек има неких потешкоћа које је потребно ријешити, а међу њима је и набавка енергената.

На територији регије која укључује град Бијељину, те општине Угљевик и Лопаре, наставу похађа око 9.000 ученика у 18 основних школа, и око 5.000 ученика у девет средњих школа.