latinica  ћирилица
22/01/2018 |  12:34 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Шпирић: За СНСД постоји само један списак - бирачки

Потпредсједник СНСД Никола Шпирић поручио је да за ову странку постоји само један списак - бирачки, али да би могли направити списак СДС-ових промашаја и издаја у Сарајеву.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је нагласио да "за СНСД постоје двије стране - патриотска и издајничка", упитавши "да ли се издајници плаше бирача и бирачког списка".

- Спискове прави сам СДС јер скоро четири године редају промашаје један за другим, а на њихов списак издаје печат ће ставити Срби на изборима у октобру 2018. године - рекао је Шпирић Срни коментаришући тврдњу предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да има сазнања да се у Републици Српској праве, како каже, одређени спискови неподобних Срба.

Шпирић је навео да би се "могао направити списак СДС-ових издаја" - од предаје руководећих мјеста у институцијама БиХ другим народима, изостављања Срба у комисијама гдје је то законска обавеза, тајних сједница Савјета министара и лажних механизама координације, противзаконитог финансирања сарајевских институција културе, подривања финансијске и политичке стабилности Српске, инкриминације институција и истакнутих појединаца из Српске...

Он је поручио СДС-у да не треба да се плаши, јер није манир СНСД-а да прави спискове подобних и неподобних.

- Добро је познато јавности у Репблици Српској ко је мајстор спискова и да због њих многи Срби нису ни до данас на слободи. Остаће у историји записано највеће српско бешчашће - спсикови за Сребреницу, под покровитељством тадашњег предсједника СДС-а и Вукотиног шефа на основу којих је хиљаде српских имена и породица до данас прогањано - рекао је Шпирић.

Он је закључио да није снага СНСД-а у списковима, већ у одлучности да сачува позиције Републике Српске, нити је снага лидера СНСД-а Милорада Додика у таквим писањима него у аргментима и непобитним одлукама.

Шпирић је поручио да предсједавајућу Клуба посланика СДС-а у овом дому Александру Пандуревић "боље зна него што она зна политику СДС-а".

"Као и многи из Сарајева, и ја сам болећив на њено незнање и не коментаришем њена запажања", рекао је Шпирић Срни упитан да прокоментарише изјаву Пандуревићеве да све што је он радио током своје каријере у институцијама БиХ јесте "разградња Републике Српске и јачање БиХ.

Извор: СРНА