latinica  ћирилица
22/01/2018 |  15:14 | Аутор: РТРС

Михајловић: Не постоји ниједан разлог да се Београд не укључи у истрагу

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да не постоји ниједан разлог да српски органи не буду укључени у истрагу убиства Оливера Ивановића, ако власти у Приштини немају шта да крију и ако желе да се пронађу убице и налогодавци терористичког злочина.
Зорана Михајловић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Зорана Михајловић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

Михајловићева је рекла новинарима да је у интересу и ЕУ да се ово убиство што прије ријеши и да не види зашто би неко имао нешто против укључивања српских органа, с циљем што бржег откривања починилаца.

Она је навела да је важно то што налогодавци убиства Оливера Ивановића нису успјели да посвађају, нити да уплаше Србе на Косову.

"Одлазак председника Србије на Косово најбољи је могући потез у оваквој ситуацији, јер је успео порукама мира да умири узавреле страсти, као и оправдани страх Срба на Косову", рекла је Михајловићева.

Она је навела да јасне поруке Вучића да је Србија за мир, сарадњу, да неће да прича о оружју, већ о градњи вртића и школа на Космету, показују снагу и мудрост политике Србије, која је за очување регионалне стабилности, пренијели су београдски медији.

Извор: Срна