latinica  ћирилица
22/01/2018 |  18:13 ⇒ 23/01/2018 | 08:18 | Аутор: РТРС

Страначка препуцавања у пуном јеку (ВИДЕО)

Изборна година тек што је почела, а страначка препуцавања у пуном јеку.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Први човјек СДС-а Вукота Говедарица поновио је, за сарајевски портал "Вијести", да СНСД прави спискове неподобних Срба. Из СНСД-а одговарају да постоји само један списак – и то бирачки.

Говедарица и данас понавља да ће се на СНСД-овом списку неподобних наћи политичари, који не подржавају ту странку као и активисти опозиције.

Поптредсједник СНСД-а Никола Шпирић одговара да би се од СДС-ових издаја могао направити списак, од предаје руководећих мјеста у заједничким институцијама, изостављања Срба из комисија, до тајних сједница Савјета министара и лажних механизама кородинације.

"Добро је познато јавности у Репблици Српској ко је мајстор спискова и да због њих многи Срби нису ни до данас на слободи. Остаће у историји записано највеће српско бешчашће - спсикови за Сребреницу, под покровитељством тадашњег предсједника СДС-а и Вукотиног шефа на основу којих је хиљаде српских имена и породица до данас прогањано", каже  Шпирић.

Шпирић је посљедњи који може да држи лекције о патриотизму, став је СДС-ове Александре Пандуревић. У изјави за СРНУ тврди, за вријеме његовог мандата на челу Савјета министара почела је разградња Републике Српске.

"Од 2006. до 2010. године, када је Шпирић водио Савјет министара, усвојено је 167 закона од чега су 23 потпуно нова закона, којима се формирају нове институције на нивоу БиХ, 25 закона које је наметнуо високи представник потврђено је у парламенту, а 48 од тих 167 представљају пренос надлежности са Републике Српске на ниво БиХ", наводи Александра Пандуревић предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому ПС БиХ.

Шпирић на то каже да боље познаје Пандуревићеву него што она познаје политику странке чији је члан.
Истовремено, настављена су и надмудривања Игора Црнатка и Милице Марковић. Из његовог министарства наводе да Специјално истражно тијело провјерава могућа коруптивна дјеловања три посланика Парламентарне скупштине Савјета Европе, међу којима је и Марковићева.

Ово су чињенице које је прикупила Стална мисија БиХ при Савјету Европе у Стразбуру да о њима упознају јавност поводом "неутемељених напада Марковићеве на министра Игора Црнатка, а посебно због њене нетачне тврдње да није предмет никакве истраге у Савјету Европе.

Црнадак има најмање кредибилитета да говори о парламентарним истрагама, јер је и сам био под таквим истрагама, одговара Марковићева, подсјећајући да је саслушаван о својим путовањима по свијету, од којих БиХ, каже, нема користи.

"Одлазио је дакле само да види те дестинације, да тамо проведе неколико дана о државним парама. Министар Игор Црнадак користи институцију БиХ како би покрио себе", рекла је Милица Марковићева, члан парламентарне делегације БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

Она је изјавила да је добила и писмо групе незадовољних радника МИП-а, у којем траже формирање нове истражне парламентарне комисије. Тврди да је ово само дио материјала, који указује на бахатост Црнатка у обављању функције министра иностраних послова БиХ.