latinica  ћирилица
22/01/2018 |  19:01 ⇒ 23/01/2018 | 08:15 | Аутор: РТРС

План Аеродрома Бањалука: Пет авио-линија према западној Европи (ВИДЕО)

Пет авио-линија према западној Европи, то је план Аеродрома Бањалука.
Аеродром Бањалука - Фото: Wikipedia
Аеродром БањалукаФото: Wikipedia

Из бањалучког аеродрома најављују комерцијализацију и преговоре са нискобуџетним компанијама, заинтересованим за летове из Маховљана. Ово је поручено након састанка руководстава бањалучког и београдског аеродрома "Никола Тесла". Циљ је увођење и до пет линија према западној Европи. Имају подршку Министарства саобраћаја, а конкретне резултате очекују врло брзо.

Празне чекаонице, празна писта. Тек три лета недјељно. Тако сада изгледа аеродром у Маховљанима. Слика би ускоро могла да се промијени.

"Ми морамо да задржимо и саобраћај кад је у питању Ер Србија, али и да га повећавамо, то је важно. Али поред тога да се разговара са свим заинтересованим нискобуџетним компанијама", каже Душко Ковачевић в.д. директора Аеродрома Бањалука.

Подршка стиже од руководства београдског аеродрома "Никола Тесла", који су, кажу, први пут дошли у пуном саставу. Истичу да је кључна комерцијализација бањалучког аеродрома, са двије фреквенције недјељно.

"Наша намера је да идемо јако у том смеру, спремамо то, а наравно очекујемо, сав свој ауторитет смо уложили ми као руководство београдског аеродрома, због тога сам дошао у најјачем саставу данас. Дошли смо да завршимо посао. Сматрамо да у 2018. и другој половини 2019. мора доћи до јаке комерцијализације Аеродрома Бањалука, наводи Саша Влаисављевић, в.д. директора Аеродрома "Никола Тесла".

Намјера је да у наредне двије године на овом аеродрому буде између три и пет линија према Европи, са потенцијалом од 90 до 100 хиљада путника.

Конкретни датуми се још не помињу, али очекују да ће резултати стићи убрзо. Бањалучки аеродром добија нову зграду, а половином године биће изграђен нови карго. Због тога је, истичу, помоћ из Београда неопходна. Досадашња сарадња заснивала се на техничкој помоћи. Прошле године од Аеродрома "Никола Тесла" стигао је транспортни систем вриједан 35 хиљада евра, а ускоро ће донирати и контрадиверзиона врата, вриједна три хиљаде евра.