latinica  ћирилица
22/01/2018 |  22:45 ⇒ 22:45 | Аутор: РТРС

Лавров: Американци да почну борбу против "Ал Нусра фронта"

Хуманитарна ситуација у подручју Идлиба и Источне Гуте у Сирији нагло ће се поправити када САД стварно почну да се боре против терористичке организације "Ал Нусра фронт", ијавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (фото: © Sputnik/ Илья Питалев) -
Сергеј Лавров (фото: © Sputnik/ Илья Питалев)

Он је на састанку са делегацијом уједињене сиријске опозиције рекао да је Москва веома заинтересована за оно што се дешава у Источној Гути и Идлибу.

"Већ мјесецима скрећемо пажњу на предграђе Дамаска, укључујући територију на којој се налази руска Амбасада, а која је гранатирана из 'безбједносне зоне' у Источној Гути. Упркос томе, успјели смо да добијемо дозволу сиријске Владе да доставимо хуманитарну помоћ", рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије је нагласио да је тренутно најважније то што се исламисти "Ал Нусра фронта" у Источној Гути и Идлибу и даље осјећају као код куће, док западни партнери Сирије, укључујући коалицију предвођену војском САД, настављају да штеде милитанте ове организације, преноси ТАСС.

"Када би проблем са 'Ал Нусра фронтом' био ријешен консолидованим фронтом, укључујући и коалицију предвођену војском САД, убијеђен сам да би хуманитарна ситуација у Идлибу и Источној Гути била другачија и много боља", закључио је Лавров.

Извор: Срна