latinica  ћирилица
23/01/2018 |  08:04 ⇒ 08:06 | Аутор: РТРС

"Светосавска недјеља 2018", почиње у Зворнику

У оквиру традиционалне манифестације "Светосавска недјеља 2018", која почиње данас у Зворнику, биће приређени броји културни садржаји у част првог срског архиепископа и просвјетитеља Светог Саве.
"Светосавска недјеља" у Зворнику - Фото: РТРС
"Светосавска недјеља" у ЗворникуФото: РТРС

У оквиру 26. манифестације, данас ће у Дому омладине бити одржано књижевно и музичко вече под називом "Зворнички прозори душе", чији ће гост бити књижевница Радмила Ђокић и ученици основних и средњих школа, као и Основне музичке школе Зворник.

У наставку манифестације, сутра ће бити одиграна позоришна представа за дјецу "Звездано дете" у извођењу Зворничког драмског позоришта, те концерт народних пјесама и игара Културно-умјетничког друштва "Свети Сава".

За четвртак, 25. јануар, предвиђено је да буде одиграна позоришна представа за дјецу "Пепељуга" у извођењу полазника Драмског студија Дома омладине, док ће избор спортисте године града Зворника, уз учешће Првог зворничког пјевачког друштва "Изворник", бити одржан истог дана.

Истог дана у вечерњим часовима биће одиграна позоришна представа "Грађанин племић" у извођењу Позоришта младих Зворник.

Централна манифестација "Светосавска академија" биће одржана у петак 26. јануара, на којој ће о Светом Сави бесједити књижевник Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске.

У оквиру "Светосавске академије" ученици Средњошколског центра "Петар Кочић" и Техничког школског центра извешће драмски и рецитаторски програм, а наступиће и Прво зворничко пјевачко друштво "Изворник".

На празник Светог Саве, у суботу, 27. јануара, у свим храмовима Српске православне цркве биће служене свете литургије, док ће у школама бити прослављена школска слава.

Светосавским балом, на којем ће наступити београдска глумица Ивана Жигон, у суботу, 3. фебруара, биће завршена "Светосавска недјеља".

Организатор "Светосавске недеље 2018" је Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" Зворник, реализатор Дом омладине, а покровитељ Градска управа Зворник.

Извор: СРНА