latinica  ћирилица
23/01/2018 |  16:03 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

Јасмина Давидовић: Закон о спорту у Српској показао добре резултате

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да не треба журити са новим законом о спорту, као и да садашњи Закон одлично функционише и испуњава све своје разлоге за постојање.
Јасмина Давидовић - Фото: РТРС
Јасмина ДавидовићФото: РТРС

"Доказ за то је што наши спортски савези одлично функционишу, што имамо свјетске прваке као што је Немања Мајдов, који је свјетски првак у сениорској конкуренцији у џудоу, као што је Тијана Бошковић, која је најбоља европска одбојкашица. Она наступа за репрезентацију Србије, али њу је одњеговала Република Српска", навела је Давидовићева.

Одговарајући на питање када ће Република Српска добити нови закон о спорту, она је новинарима у Бањалуци рекла да је Бошковићева била стипендиста Министарства омладине, породице и спорта Републике Српске и да је прије седам година била најбоља одбојкашица у оквиру Малих олимпијских игара.

Давидовићева је подсјетила да Српска има систем Малих олимпијских игара који одлично функционише, као и Љетњу школу спорта и спортске савезе који, такође, добро функционишу.

Извор: СРНА