latinica  ћирилица
24/01/2018 |  08:03 ⇒ 08:08 | Аутор: РТРС

Хаџифејзовић: Лажна објава о Игору Додику са лажног профила

Сарајевски новинар и власник ФЕЈС телевизије Сенад Хаџифејзовић изјавио је Срни да никада у животу није имао профил на Фејсбуку, те да је, за сада, непознати корисник профила на овој друштвеној мрежи злоупотријебио његово име.
Сенад Хаџифејзовић - Фото: www.youtube.com
Сенад ХаџифејзовићФото: www.youtube.com

Поводом објаве на Фејсбук профилу, на којем пише Сенад Хаџифејзовић, а у којој је, између осталог, наведено да је син предсједника Српске Игор Додик ухапшен у једном локалу због кориштења наркотика и да је провео пола сата у полицији, те да је пуштен након телефонског позива његовог оца Милорада Додика, Хаџифејзовић је упутио деманти истичући да је безброј пута уживо у својим емисијама наглашавао, обавјештавао гледаоце да никада у животу није имао свој профил на фејсбуку.

"То је за мене увијек била битна информација, никада приватизација /па ни приватног/ медија: обавијестити људе, често и наивне, да немам, никада нисам имао, никада регистровао Фејсбук профил. Од те информације сам правио и игру ријечи: Сви имају ФЕЈСбук, само ја имам ФЕЈС. Дакле, наглашавао сам да мени као новинару не треба други, трећи начин комуникације са гледаоцима осим моје емисије", истакао је Хаџифејзовић у демантију који СРНА преноси у цијелости:

"Најискреније мислим да би било екстремно претјеривање да поред двије емисије седмично, након 27 година ЦД-а, послије деценија мојих радијских и тв емисија своје мишљење, ставове, поруке и вијести објављујем још и на друштвеним мрежама.

Фејсбук језа оне који немају други начин да се изразе /па и анонимно/, ФЕЈС је за мене једини начин да се ја изразим јавно.

Никада нисам имао ни Твитер ни Инстаграм. Не знам ни како се рукује или отвара Фејсбук, јер ме не занима. Поштујем свакога ко има времена за такав начин дружења и изражавања, чак таквима и завидим, свјестан сам колико је то моћан медиј али ме истовремено и тотално брига - немам времена, не занима ме и нећу да у томе учествујем. Ја сам Фејс ту Фејс тип, лицем у лице са именом и презименом.

Нека опросте сви који користе Фејсбук, нека опрости и оних 200.000 пратилаца официјелног Фејсбука ФЕЈС тв, али ја никада у животу нисам прочитао ниједан коментар на Фајсбуку /а камоли га поставио/ осим појединачних коментара /углавном критика од гледалаца чији је идентитет провјерен/ а које су ми издвајали и и-мејлом слали наши новинари. О нашој официјелној Фејсбук страници се брине цијели тим одговорних људи и то је њихов посао.

Изненадила ме, а у великој мјери и није, вијест да је на неком од више лажних профила на име Сенад Хаџифејзовић /у моје име, као да сам аутор/, објављена вијест да се син Милорада Додика дрогира.

Није ме изненадила јер је сличних глупости, лажи, будалаштина на лажним профилима до сада објављено безброј. Није ме изненадила јер је изборна година и политичке странке се служе свим средствима за дискредитацију политичких противника. Да, сигуран сам да иза лажног профила и лажне вијести стоји политика.

Позивам Сипу и ОБА, господина Перицу Станића и господина Драгана Мектића да хитном истрагом утврде ко стоји иза лажног профила и ко је аутор ове 'вијести' и да то јавно објаве. Овакве вијести нису безопасне, нису обични статус па ни зафрканција, ја то као новинар најбоље знам.

За Сипу и Обу акција утврђивања идентитета аутора и профила не би требало да траје дуго. Зауставите истрагом и хапшењем мржњу, лаж, подметање. Да ли се сјећате у који ужас и злочине су нас одвеле пропаганда, анонимна писма и лажне вијести?

Такође, позивам и господина Драгана Лукача, министра унутрашњих послова Републике Српске, да се укључи у акцију.

Они који су гледали моје интервјуе са Милорадом Додиком знају да су то отворени разговори у којима му све скрешем у брк /а и он мени/, чак сам Додика јавно у мојој емисији позвао на двобој након што је нападнута тв екипа ФЕЈС-а у Бањалуци. Не штедим га од 2006. године, први сам га јавно напао због његових ставова док му је 'грађанско' Сарајево аплаудирало. Не попуштам га 12 година, вјерујем да ћу га испратити у политичку пензију. Он је за српску Републику Српску, ја сам за заједничку БиХ, 'шопаћемо' се још, све долази у обзир па чак да се и потучемо или да га побиједим у баскету и забијем му 'трицу' /сигурно сам бољи у трицама од њега/, али дијете, дјеца - НЕ.

Из свих мојих интервјуа са свим политичким лидерима јасно је и видљиво, очигледно, да поред све жестине и отворености никада нисам дирао, прозивао нити питао за њихову дјецу.

Ни у рату, камоли миру никада нисам ни поменуо дјецу политичких и војних лидера, па чак ни осуђених ратних злочинаца. Дјеца су једно, политика друго.

ИТ сектор ФЕЈС-а до сада је успио да 'угаси' десетине лажних профила на моје име или профила који 'подржавају' моје име. Када год наш ИТ сектор успије да затвори лажни профил или 'подршку', појави се нови.

Како су ми објаснили, једини ефикасан начин да се донекле заустави "производња" лажних профила јесте да коначно отворим свој официјелни профил. То, на моју жалост, морам учинити. Када га сутра отворим, многима ћу очи затворити.
Мимо своје воље", навео је Хаџуфејзовић у демантију, а пренијела СРНА.