latinica  ћирилица
04/02/2018 |  08:38 | Аутор: РТРС

Облачно и хладно са слабим снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладно са снијегом, уз дневну температуру ваздуха до пет степени Целзијусових.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Јутрос је облачно и хладније са слабим, а у планинама умјереним снијегом, на истоку и југоистоку уз снијег мјестимично, а на југу киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на југу до осам степени Целзијусових.

Током дана остаје слично вријеме, на западу и централном појасу са слабим, а у планинама умјереним снијегом, на југу са пљуском понегдје, а кише че бити и у нижим крајевима.

Према вечери престанак падавина уз дјелимично смањење облачности, а слабог снијега ће још бити понегдје у планинама у централном дијелу.

Вјетар ће бити слаб сјеверозападног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус шест, Хан Пијесак минус четири, Мркоњић Град, Мраковица, Соколац и Бугојно минус два, Шипово минус један, Калиновик, Рибник, Крупа на Уни, Ливно и Тузла нула, Рудо, Гацко, Приједор, Бањалука, Нови Град, Сребреница, Бијељина, Добој и Сарајево један, Вишеград и Зворник два, Билећа и Требиње четири, Мостар пет степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Требиње 12, Добој 13, Бијељина 15,Нови Град 17, Калиновик 18,Соколац, Мраковица 20,Шипово 21,Хан Пијесак, Приједор 22, Мркоњић Град, Билећа 23, Крупа на Уни,Бањалука, Сребреница 25, Рибник
31, Гацко 39 литара по метру квадратном.

Висина снијега: Бијељина један, Хан Пијесак два, Добој три, Приједор осам, Бањалука девет, Шипово 20, Мркоњић Град 23,Нови Град 25, Рибник 28, Мраковица 30, Крупа на Уни 50 центиметара.

Извор: СРНА