latinica  ћирилица
04/02/2018 |  12:56 | Аутор: РТРС

ПДП: Власт крије документе о новим задужењима

Партија демократског прогреса тврди да власт Републике Српске "крије документе о новим задужењима" који ће се наћи на сједници Народне скупштине Републике Српске 6. фебруара.
ПДП -
ПДП

У саопштењу ПДП-а наводи се да је до ове сједнице парламента пракса била да сви документи о којима расправљају народни посланици буду јавно доступни.

"Коалиција СНСД-ДНС-СП овог пута одлучила је да Одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање по пројекту изградње аутопута Бањалука-Добој, Одлуку о износу гаранција које може дати Република Српска у 2018. години и Одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци - међународној банци за обнову и развој по пројекту реструктурирања Жељезница Републике Српске не објави", наводе из ПДП-а.

Према њиховом мишљењу, министри финансија Зоран Тегелтија и саобраћаја и веза Неђо Трнинић синоћ су се "запетљали у објашњавању чињеница којих нема о одлукама" и зато ПДП доставља јавности све одлуке које су доступне на линку http://pdp.rs.ba/vlada-krije-dokumenta-o-zaduzivanju/.