latinica  ћирилица
05/02/2018 |  08:00 ⇒ 08:07 | Аутор: РТРС

Опрез - Mокри и клизави коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по претежно мокрим и клизавим коловозима, понегдје има заосталог снијега, док је и у нижим и у вишим предјелима могућа поледица, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

"У Републици Српској посебну пажњу треба обратити на путне правце Мркоњић Град-Гламоч /превој Млиништа/, Шипово-Ново Село, а у ФБиХ на правце Босански Петровац-Дрвар, Србљани-Цазин-Велика Кладуша и Ливно-Дрвар", наведено је у саопштењу.

На дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта "Црквиште", саобраћање је због изградње ауто-пута преусмјерено на привремену обилазницу која се налази у непосредној близини.

Због санационих радова саобраћање је потпуно обустављено за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а теретна возила пролазе искључиво обилазницом.

У току су радови на магистралном путу М-14.1, дионица Лончари-граница Република Српска/Брчко дистрикт - Брчко један и граница Република Српска/Брчко дистрикт /Брчко два/ - Доња Буковица, због чега је саобраћање преусмјерено на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи, у мјесту Зови До, у току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Изградња наплатних станица у Лакташима и Друговићима није завршена и неће бити у функцији до комплетирања цијеле дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора -Шћепан Поље, забрањено је саобраћање за возила тежа од 16 тона.

Магла и ниска облачност смањују видљивост у ФБиХ на ширем подручју Орашја, Маглаја, у дијеловима Кантона Сарајево, као и на путевима у долинама ријека Неретве, Саве, Лашве и Босне.

На ауто-путу А-1 траком за претицање саобраћа се на дионици Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо.

Јутрос нема дужих задржавања на граничним прелазима у БиХ.

Извор: СРНА