latinica  ћирилица
05/02/2018 |  08:05 ⇒ 08:16 | Аутор: РТРС

Удружење "Насљеђе": Приоритет запошљавање дјеце погинулих бораца

Према евиденцији Удружења "Насљеђе", без посла је у Требињу 40 дјеце погинулих бораца, па ће приоритет у овој години бити њихово запошљавање, речено је на Годишњој скупштини Удружења.
Предсједник удружења "Наслеђе" Саша Пешикан - Фото: СРНА
Предсједник удружења "Наслеђе" Саша ПешиканФото: СРНА

Предсједник Удружења "Насљеђе" Саша Пешикан рекао је синоћ да се претпоставља да је укупан број незапослених већи и да се креће између 50 и 60.

"Са листом приоритета обићемо све оне који одлучују о запошљавању и вршити константан притисак како би се коначно ставила тачка на ово питање", рекао је Пешикан, наводећи да је током прошле године запослено десетак, а од почетка рада удружења више од 40 дјеце погинулих бораца.

Он најављује да ће ове године са другим удружењима проистеклим из рата "Насљеђе" инсистирати и на доношењу уредбе о стамбеном збрињавању борачких категорија, али и на измјенама актуелног закона о борцима, породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима.

Пешикан је рекао да након завршене унутрашње санације спомен-капеле Светог цара Лазара, коју је прошле године иницирало Удружење, ове године слиједи друга обимнија фаза спољашњих и радова на заштити објекта од атмосферских утицаја, за што су средства обећала предузећа "Електропривреда Републике Српске" и "Хидроелектране на Требишњици".

Он је истакао да ће на иницијативу Удружења у наредним данима мост Бранилаца Требиња, на јужној градској обилазници, бити достојније обиљежен са двије освијетљене табле и заставама на јарболу.

Извор: СРНА