latinica  ћирилица
05/02/2018 |  09:12 | Аутор: РТРС

Крчмар: Крајње вријеме за деблокаду Заједничке комисије за надзор ОБЕ

Посланик ДНС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ђорђо Крчмар упозорава да је крајње вријеме за деблокаду рада Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције, која је посљедњих мјесеци без икаквог цивилног надзора.
Ђорђо Крчмар -
Ђорђо Крчмар

"То је у супротности и са пословником о раду ове комиисје, а тиме се крши и Закон о раду Обе, који јасно прописује надлежност и обавезе Комисије. Раније смјене и именовања одигравали су се исхитрено", рекао је Крчмар за "Дневни аваз".

Крчмар, који је и члан Комисије за надзор над радом Обе, пита - зашто замјеници предсједавајућег Комисије Бариша Чолак или Сафет Софтић не сазову сједницу Комисије?

"Ако је сједница могла да буде заказана да се усвоји буџет Обе, може и сада, да ми радимо свој посао који нам закон налаже", истакао је Крчмар.

Крчмар је потврдио да је по напуштању СДС-а и прије недавног приступања ДНС-у дјеловао као независни посланик, те да је тада било ријечи о томе да буде на челу Заједничке комисије за надзор над радом Обе.

Ово тијело засједало је посљедњи пут у октобру прошле године, када је на рок од 60 дана за привременог предсједавајућег био именован Чолак, а комисија је у блокади од јула прошле године, када је смијењен предсједавајући Никола Шпирић, након чега је оставку на чланство у Комисији поднио његов страначки колега Средоје Новић.

Извор: СРНА