latinica  ћирилица
05/02/2018 |  09:14 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Исламски екстремисти отимају и силују малољетнице по Федерацији БиХ

Кенан Кршо, бивши ратник ИДИЛ у Сирији, терети се за отмицу и силовање дјевојчице Е.Б. (12) у Сарајеву, а његов сарадник Јасмин Зунђа за помогање у извршењу овог кривичног дјела.
Жене исламисти (фото: www.jihadwatch.org) -
Жене исламисти (фото: www.jihadwatch.org)

Отмичар девојчице Е.Б. (12) Кенан Кршо, који је завршио иза решетака, је дугогодишњи зависник о хероину са дебелим криминалним досјеом. Посљедњих година постао је симпатизер милитанте организације "Исламска држава Ирака и Леванта" (ИДИЛ).

Овај случај је прије више од два месеца потресао јавност у БиХ и није једини у којем се дјевојчице у заводе, отимају из породичне средине, врбују за брак и постају жртве силовања.

Радио Слободна Европа подјећа и да је прошло више од два мјесеца од пријаве нестанка малолетнице Е.Б у Сарајеву., завршетка истраге, те подизање оптужнице у случају који је отворио бројна питања. У сигурној кући невладине организације “Медица“ из Зенице уточиште проналазе многе малолетнице. Како тврде психолози, рад са малољеницама жртвама насиља је изузетно тежак због тога што се мора промјенити начин њиховог размишљања које су им наметнули исламисти, ипак,, трауме остављају последице и на психолошки и на физички развој девојчица, које тешко касније настављају нормалан живот.

Извор: Блиц