latinica  ћирилица
05/02/2018 |  10:15 ⇒ 10:17 | Аутор: РТРС

Вајт: Масонске ложе спречавају полицијске реформе

Јаке масонске ложе у британском Парламенту - политичарска и новинарска - спречавају реформу полиције и противе се већем учешћу мањинских заједница и жена у безбједносним службама, тврде у полицијским круговима.
Лондон (Фото: epa/Andy Rain) -
Лондон (Фото: epa/Andy Rain)

Предсједавајући Полицијске федерације Стив Вајт тврди да масони блокирају реформе и отежавају напредовање жена и полицајаца из црначких и мањинских етничких заједница.

Након три године рада, Вајт је схватио да се увијек покаже да су људи који се тврдоглаво супротстављају било каквој промјени и било каквом напретку, у ствари, масони.

У британском Парламенту, наводи "Гардијан", дјелују двије масонске ложе, једна за чланове овог тијела, а друга за новинаре који прате политику.

Ложа "Нова добродошлица" регрутује парламентарце и особље Парламента, док су чланови ложе "Галерија" припадници медија који прате рад те институције.

Трећа ложа "Алфред Робинс", такође, покрива новинаре смјештене у Лондону.

Идентитет чланова ове три ложе и даље је тајна.

Чланови ложе "Нова добродошлица" не друже се са својим колегама из "Галерије", јер, иако су сви масони и чланови истог братства, "не желе да новинари слушају њихове разговоре", признаје један од чланова ложе парламентараца.

Извор: СРНА