latinica  ћирилица
05/02/2018 |  10:32 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Звезда с публиком против ЦСКА!

Европска фудбалска унија донијела је одлуку да се утакмица између Црвене звезде и ЦСКА заказана за 13. фебруар одигра пред публиком.
(фото:fkcrvenazvezda) -
(фото:fkcrvenazvezda)

Апелациона комисија прихватила је жалбу Звезде на одлуку Дисциплинске комисије и преиначила је, па је Звезда условно кажњена са једном утакмицом без публике у наредне двије године и са 30.000 евра.

УЕФА је почетком године суспендовала стадион "Рајко Митић" за утакмицу против ЦСКА пошто су навијачи београдског клуба истакли транспарент подршке и узвикивали име генерала Ратка Младића, на утакмици са БАТЕ.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић не крије велико задовољство због овакве одлуке челника УЕФА.

- Презадовољан сам одлуком комисије за жалбе УЕФА. Остварили смо још један огроман успјех на европској сцени, овог пута ван зеленог терена. Поносан сам јер смо успјели да докажемо да Звезда није крива и да заслужује да увијек има своје навијаче уз себе. Наши навијачи добро знају шта је дозвољено, а шта није, и позивам их да и убудуће воде рачуна како клуб не би остао без њихове велике подршке. Ова борба није била нимало лака и због тога се захваљујем правном тиму који је учествовао у цијелом процесу, прије свега адвокату Зорану Дамјановићу и предсједнику наше правне комисије Драгану Милошевићу - навео је Терзић.

Он се посебно захвалио, како је истакао, пријатељима у УЕФА, Зорану Лаковићу и Дејану Станковићу који су својим ангажовањем у овом процесу помогли да правда тријумфује.

Извор: Б92