latinica  ћирилица
05/02/2018 |  10:55 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Бањалука: За изградњу професионалне трим-стазе 60.000 КМ (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и представник фирме "МКР Кременовић" Ранко Кременовић потписали су данас уговор о изградњи трим-стазе у Парку "Младен Стојановић" за шта ће бити уложено 60.000 КМ.
Радојичић - "МКР Кременовић" Ранко Кременовић - Фото: СРНА
Радојичић - "МКР Кременовић" Ранко КременовићФото: СРНА

Радојичић је рекао да је ријеч о префесионалној трим-стази, дужине 1,2 километра и ширине два метра са ивичњацима, која је намијењена како професионалним, тако и рекреативним тркачима.

"Подржали смо иницијативу чланова мјесне заједнице Росуље и тркача Бањалучке тркачке лиге и надам се да ће Бањалучани на прољеће имати нову трим-стазу", рекао је Радојичић новинарима.

Он је навео да је ово само дио предвиђених послова, јер је планирано да се ураде и стазе на Бањ брду и у насељу Траписти, те истакао да је циљ ових активности подршка рекреативним спортским активностима и промоција здравог начина живота.



Извођач радова је фирма "МКР Кременовић", а представник овог предузећа Ранко Кременовић рекао је да је рок за завршетак радова 120 дана.

"План је да изградња стазе почне чим буду испуњењи услови за то јер је ово изузетно значајан пројекат за цијели град", рекао је Кременовић.

Представник Мјесне заједнице Росуље Синиша Мркобрда истакао је значај пројекта и изразио задовољство што је Град препознао добробит ове идеје, уложио сопствена средства, а није чекао донатора.

Извор: СРНА