latinica  ћирилица
05/02/2018 |  11:47 | Аутор: РТРС

Малешевић примио студента генерације Машинског факултета

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић честитао је студенту генерације бањалучког Машинског факултета Зорану Граховцу на изванредном успјеху који је постигао током студија и пожелио му успјешан наставак школовања.
Бања Лука: Малешевић са студентом Зораном Граховцом - Фото: СРНА
Бања Лука: Малешевић са студентом Зораном ГраховцомФото: СРНА

Малешевић је Граховцу, чији је просјек оцјена 9,59, савјетовао да настави студије, саопштено је из ресорног министарства.

"Сигуран сам да ће Граховац остварити изванредне резултате и у другом циклусу студија и волио бих када би знања и искуства стечена у иностранству подијелио са студентима на матичном факултету", рекао је Малешевић, који је организовао пријем за Граховца у просторијама Министарства.

Малешевић је оцијенио да су за развој Српске потребна знања која овдашњи студенти стичу на другом и трећем циклусу студија у иностранству.

Граховац, који је завршио мехатронику на Машинском факултету и планира да у истој области настави студије у иностранству, истакао је да је одувијек имао афинитет према математици и физици.

"Због тога сам се опредијелио за мехатронику, која је много занимљивија од конвенционалног машинства", нагласио је Граховац, који је као успјешан студент био стипендиста Министарства просвјете и културе Српске.

Извор: СРНА