latinica  ћирилица
05/02/2018 |  11:54 | Аутор: РТРС

Осуда напада на начелника Сребренице

Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице најоштрије је осудила вербалне нападе бошњачких локалних функционера на начелника општине Младена Грујичић поводом пријема команданта бивше јединице Војске Републике Српске "Вукови са Дрине" Милана Јоловића у згради општине.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

Из ове организације наводе да породице погинулих и несталих пружају пуну подршку програму рада Грујичића и осуђују злонамјерне и неаргументоване изјаве предсједника Скупштине општине Сребреница Алије Табаковића и замјеника начелника Нермина Аливуковића, као и пријетње које су са различитих адреса претходних дана упућене начелнику општине.

"Тражимо од надлежних органа да открију и санкционишу оне који упућују пријетње. Противимо се било каквим пријетњама било коме. Од сребренички одборника тражимо да допринесу смиривању тензија и нормализацији односа у овом мјесту", истичу породице погинулих и несталих Срба.

У саопштењу ове организације наводи се да Грујичић није човјек који се плаши и да га пријетње неће поколебати да реализује започете пројекте који ће обезбиједити бољу будућност овом мјесту.

"Бошњачки политичари треба да схвате да неће они одређивати кога ће начелник општине угошћавати и са киме ће се састајати у свом кабинету и да немају ексклузивно право да оцјењују ко је злочинац, јер они све српске војнике сматрају злочинцима, што је апсурдно и неприхватљиво", наводи се у саопштењу.

Из ове организације истичу да је Јоловић дао огроман допринос заштити српског народа од муслиманских ратних хорди на овом подручју и да је увијек пожељан у Сребреници.

Српске породице погинулих и несталих наводе да муслиманима није сметало што је претходни начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић по Европи путовао са озлоглашеним ратним злочинцем Насером Орићем који је при томе хапшен.

Из Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице поручују да се добро зна које све чинио злочине и да за бројне злочине почињене над Србима у средњем Подрињу још нико није одговарао.

"Без признања и одговорности за почињени злочине над Србима не може се доћи до помирења и суживота јер су на овом простору страдали и Срби и Бошњаци", наводе из ове организације и додају да су за муслиманска страдања многи одговарали, а за српска још није нико.

Извор: СРНА