latinica  ћирилица
05/02/2018 |  12:12 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Бањалука - За локалне путеве више од милион седамсто хиљада КМ

Градска управа Бањалука планирала је у овогодишњем буџету 1.725.000 КМ за одржавање, модернизацију и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева.
Асфалтирање - Фото: СРНА
АсфалтирањеФото: СРНА

Од овог износа, за одржавање асфалтних, макадамских саобраћајница и путног појаса предвиђено је 920.000 КМ.

"У оквиру инвестиционог одржавања биће обављена санација коловоза на локалним путевима Куљани-Барловци-Церици, Сарачица-Голеши, Десна Новоселија- Карановац, пут за Мотике и други, а за ове радове предвиђена су средства у износу од 300.000 КМ", навели су из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

У оквиру реконструкције, за шта је предвиђено 505.000 КМ, биће изведени радови на локалним и некатегорисаним путевима Сарачица-црква Бранковац, Бојанића млин-Јањетовићи, Основна школа Мелина-Горњи Мајсторовићи, Основна школа Обровац-Ђурђевићи, Алин Гај-Дебељаци, Козјерац-Милосавићи, Кадина Вода-Врањеши-Масларићи, Шеве-Зовик, Пискавица центар, Пријечани - 9. јануар, пут за Старе Грбиће.

Радови ће бити изведени и на путу за Грбића Јарак, пут за Дурбића Брдо, Грабовац-Ковачевићи-Вукелићи-Сарачица, Регоде-Стојчићи, Чокорска Поља- Кременовићи, огранак пута Шумари-Горња Пискавица, Поткозарје-гробље Милаковићи, Ново Насеље-Топићи.

Извор: Независне новине