latinica  ћирилица
05/02/2018 |  12:43 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Повратак Кенедијевих?

Џозеф Патрик Кенеди, унук Роберта Кенедија, могао би да буде нови избор демократа за Бијелу кућу, односно за противкандидата Доналду Трампу 2020. године, преносе аналитички портали.
Бијела кућа у Вашингтону -
Бијела кућа у Вашингтону

Џозеф има 37 година, изабран је у савезној држави Масачусетс за члана америчког Конгреса, а некадашњи предсједник САД, убијени Џон Кенеди, био му је "прастриц".

Кенеди течно говори шпански, јер је двије године провео волонтирајући у Доминиканској Републици.

Велики дио живота провео је у Новој Енглеској, не пије алкохол, а каријеру правника започео је давањем савјета сиромашнијим грађанима који су прије кризе 2008. године остали без домова.

Џозеф је у политику ушао 2012. године. Његово богатство процијењено је на 20 до 60 милиона долара.

Демократе желе да Трампу супротставе некога ко, према њиховом мишљењу, може да уједини земљу.

Али, постоји и дио јавности наклоњен демократама који није одушевљен Џозефом Кенедијем.

Они му приговарају да је играч фармацеутских компанија, као и да су његова највећа приватна улагања управо у контроверзни "Ексон мобил", док, с друге стране, прича о заштити животне средине и већој транспарентности политичког система.

Џозеф Кенеди одбио је свјевремено да гласа за закон бившег америчког предсједника Барака Обамин који би легализовао кориштење марихуане у медицинске сврхе, што су му, такође, бирачи замјерили.

Приговарају му и да има "неинспиративан говор и наступ, иако се залаже за сва демократска увјерења", наводе аналитички портали.

Извор: СРНА