latinica  ћирилица
05/02/2018 |  14:26 | Аутор: РТРС

Сарајево: Радници "Хидроградње" пријете штрајком глађу

Око 150 радника "Хидроградње" из Сарајева окупило се данас испред зграде Владе ФБиХ гдје су у два наврата блокирали саобраћај у Алипашиној улици како би надлежни коначно реаговали, разговарали с њима и пронашли рјешење за њихове проблеме.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Један од радника Мехо Шабановић рекао је да они моле федералног премијера и стечајног управника да ријеше ситуацију у овом предузећу.

Према његовим ријечима, дугује им се осам плата, а потребно је и уплаћивање стажа за 272 радника који имају услове за пензионисање.

"Исцрпићемо и посљедње атоме снаге на овај начин, а ако се не ријеши сутра ћемо договорити ступање у штрајк глађу, можда ће то дјеловати. Били смо са савјетником премијера у контакту који је рекао да пара има, али је проблем како доћи до њих. Нажалост, у посљедње вријеме и он се удаљио од нас", рекао је Шабановић за портал "Кликс".

Он је навео да не траже никакво кредитирање од Владе ФБиХ, те да је стечајни управник рекао да 5,7 милиона КМ, колико је потребно да би се измириле обавезе према радницима, могу намирити из стечајне масе.

Радници "Хидроградње" данима протестују испред сједишта фирме у Бутмиру и зграде Владе ФБиХ тражећи своја права. Штрајковали су и глађу, али нико им се није обратио.

Извор: СРНА