latinica  ћирилица
05/02/2018 |  14:44 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Два лица осумњичена да су оштетила бијељинску Шећерану

Службеници Полицијске управе Бијељина, у сарадњи са службеницима Управе криминалистичке полиције, поднијели су надлежном тужилаштву извјештај против лица чији су иницијали М.К. /67/ и Љ.М. /69/ због сумње да су оштетили Фабрику шећера Бијељина за 1.123.315 КМ.
Шећерана - Бијељина - Фото: РТРС
Шећерана - БијељинаФото: РТРС

Ова лица се сумњиче да су у својству овлашћених лица у правном лицу, склапањем уговора о цесији са 18 других правних лица, обавезе правног лица из Бањалуке да улаже у Фабрику пренијели на цесионаре у виду потраживања од Фабрике, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

На овај начин Фабрика шећера Бијељина је оштећена за износ од 1.123.315 КМ, док је истовремено правно лице из Бањалуке стекло противправну имовинску корист у том износу.

Лице чији су иницијали М.К. терети се да је починило кривична дјела несавјестан рад у служби и неправилно издавање средстава правних лица, док се лице чији су иницијали Љ.М. терети за кривично дјело злоупотреба овлашћења у привреди.

Срна незванично сазнаје да је Окружном јавном тужилаштву Бијељина поднесен извјештај против директора фирме "Агрокоп експорт-импорт" Бањалука Љубе Мрђена и стечајног управника Фабрике шећера Младена Кошутића.

Извор: СРНА