latinica  ћирилица
05/02/2018 |  14:45 | Аутор: РТРС

Бореновић: Након Колегијума, опозиција ће одлучити о учешћу на сједници парламента

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да ће посланици опозиционих странака у Народној скупштини Републике Српске, након сутрашње сједнице Колегијума, одлучити да ли ће учествовати на засједању парламента најављеном за сутра.
Бранислав Бореновић - Фото: СРНА
Бранислав БореновићФото: СРНА

Бореновић је навео да ће Влада предложити да у дневни ред сједнице буду уврштени и Приједлог закона о измјенама и допуна Закона о концесијама по хитном поступку и Приједлог закона о престанку важења закона о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије, такође по хитном поступку, што сматра недопустивим.

"То значи да би на дневном реду сутрашње сједнице било укупно шест закона и одлука по хитном поступку, који су у Народну скупштину упућени само неколико дана прије сједнице", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци уочи сједнице скупштинског Одбора за финансије и буџет.

Он је додао да ће на сједници Одбора затражити да се заузме став да се на сутрашњој сједници парламента не разматрају ни одлука о износу гаранција које може издати Република Српска у 2018. години, одлука о прихватању задужења према Свјетској банци по пројекту реструктурисања "Жељезница Републике Српске", те одлука о прихватању задужења према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање по пројекту изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

"За то не постоје услови, не само што су одлуке по хитном поступку, него зато што има много магловитих и недовољних аргумената за расправу, посебно када је ријеч о одлуци о износу гаранција у 2018. години", навео је Бореновић.

Извор: СРНА