latinica  ћирилица
05/02/2018 |  16:34 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Требиње: Новчане накнаде за демобилисане борце и стипендије за дјецу РВИ

Град Требиње упутио је јавни позив за додјелу новчане накнаде незапосленим демобилисаним борцима прве, друге и треће категорије за ову годину.Износ накнада за борце прве категорије је 200 КМ, друге 150 КМ и треће категорије 100 КМ.
Градска управа Требиње - Фото: РТРС
Градска управа ТребињеФото: РТРС

Члан Комисије за додјелу новчане накнаде демобилисаним борцима Борис Вујовић каже да је рок за пријаву 28. фебруар, те да право на накнаду имају незапослени борци који имају пребивалиште најмање пет година у граду Требињу и општини Равно и да су 12 мјесеци непрекидно пријављени код Завода за запошљавање Републике Српске, филијала Требиње.

Градско Одјељење за борачко-инвалидску заштиту расписало је јавни конкурс за додјелу стипендија дјеци ратних војних инвалида од прве до четврте категорије - редовним ученицима основних и средњих школа, који су први пут уписани у прву и вишу годину, а чији родитељи немају примања виша од 2.000 КМ.

Подносиоци захтјева морају бити држављани БиХ, да имају пребивалиште на подручју града Требиња у непрекидном трајању дужем од једне године, да похађају средњу и основну школу у Требињу, да су редовни су ученици и да не примају стипендију из других извора стипендирања.

Рок за подношење захтјева је 15 дана од дана објављивања конкурса.

Јавни позив и конкурс објављени су и на огласној табли Градске управе.

Извор: Срна