latinica  ћирилица
05/02/2018 |  17:11 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Јовичић изабран за предсједника Изборног штаба ДНС-а (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас одржана сједница Предсједништва ДНС-а на којој је било ријечи о актуелној политичкој ситуацији у ДНС-у, Републици Српској и БиХ, а изабран је и предсједник Изборног штаба за опште изборе 2018. године.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

На данашњој сједници Предсједништва ДНС-а за предсједника Изборног штаба странке на предстојећим изборима изабран је Драгомир Јовичић.

Како је истакнуто, стање у странци је изузетно добро и закључено је да су стечени сви предуслови да ДНС на предстојећим избирима оствари најбољи успјех до сада - очекују више од 100.000 гласова и 12 посланичких мандата. 

Предсједник ДНС-а, Марко Павић, нагласио је да у наредном периоду желе што боље приближити ставове ове странке бирачима. Сматрају да имају предност јер су, како је истакнуто, увијек били уз људе који не користе језик мржње, него језик који позива на помирење, заједнички рад и успјех.

Најавили су и борбу са коалиционим партнерима за једну од двије изборне функције.

-До сада разговора са коалиционим партнерима или представницима опозиције о тој теми није било. Времена још има и добро је мало сачекати с обзиром на ситуацију у Хрватској која утиче и на нас, изборе у Србији и причу око изборног закона", рекао је Павић.

ДНС, истиче Павић, мора истрајати у поштовању уставне одредбе о конститутивности Срба у четири кантона у ФБиХ, а искључивист, која се сада појављује на политичкој сцени, како каже, није добра.

М.Вујиновић/РТРС