latinica  ћирилица
05/02/2018 |  21:07 | Аутор: РТРС

Казахстан савладао Србију, "орлови“ без полуфинала ЕП

Футсал репрезентација Србије није успјела да се пласира у полуфинале Европског првенства у Љубљани, пошто је у четвртфиналу поражена од Казахстана.
Казахстан савладао Србију - Фото: РТС
Казахстан савладао СрбијуФото: РТС

Футсалери Србије поражени су у четвртфиналном мечу на Европском првенству у Љубљани, Казахстан је био бољи и славио побједу од 3:1.

Одличну утакмицу у "Стожицама" одиграли су изабраници селектора Иванчића, али су Казахстанци показали да с правом припадају самом крему европског футсала.

Србија је имала прилику да у завршници стигне до изједначења и продужетака, али је грешку Коцића искористио Даглас Жуниор и убацио лопту у празну мрежу и тако донео ривалу "орлова" недостижну предност.

Казахстан је повео у седмом минуту голом Жаманкулова, да би већ на почетку другог полувремена предност удвостручио Тајнан.

Србија је у завршници покушала са играчем више у пољу, односно без голмана на терену, што је донело један погодак, а стријелац је био Рајчевић.

Ипак, "орлови" нису имали више снаге, примили су гол у посљедњем минуту и тако завршили шампионат на степенику ниже него прије двије године у Београду, када су били четврти у Европи (такође пораз од Казахстана у борби за бронзу).

Треба истаћи да су српски футсалери чак три пута погађали оквир гола голмана Казахстана Игите (два пута Рајчевић, једном Коцић), па је и мало среће недостајало да Србија савлада фаворизованог противника. 

Извор: РТС