latinica  ћирилица
06/02/2018 |  08:51 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

Без струје 19 бањалучких насеља и осам трафостаница на Сокоцу

Због извођења радова "Електропреноса БиХ" у трафо-станицама 110 кВ "Бањалука 2" и "Бањалука 5" данас од три до 5.30 струје неће имати дијелови улица Мајке Југовића, Степе Степановића и Десанке Максимовић те дијелови насеља Центар, Борик, Нова варош, Ада и Дебељаци.
Трафо станица - Фото: РТРС
Трафо станицаФото: РТРС

Од девет до 10.30 без струје ће остати дијелови насеља Карановац и Лјубачево. Дијелови насеља Стричићи, Павићи, Хазићи, Локвари, Леденице и Рацуне неће имати струје од 12 до 13.30, а Буквалек, Сутурлија, Голеши и Доња Кола од 13.30 до 15 часова. Осим тога, планирани су и радови "Електродистрибуције" Бањалука на нисконапонској мрежи, због чега ће без струје од девет до 14 часова остати дијелови Улице Стојана Бијелића и дијелови насеља Бастаси и Дебељаци.

На Сокоцу ће данас, због радова на далеководу "Жљебови", више часова без напона бити осам трафостаница од Кошутице до Ладовића, речено је у Електродистрибутивној радној јединици Соколац, Електродистрибуција Пале. Без напона ће од 9.30 до 15.00 часова остати трафостанице `Кошутица`, `Маргетићи један` и `Маргетићи два`, `Прељубовићи`, `Ранчићи`, `Жљебови`, `Мичиводе` и `Ладовићи`, а на подручју Видрића доћи ће до два краћа прекида у снабдијевању.

Извор: Агенције