latinica  ћирилица
06/02/2018 |  10:37 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Стефановић о Угљанину и хапшењу америчког професионалног убице у Београду

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је срамотна изјава лидера СДА у Србији Сулејмана Угљанина да "српска држава за Бошњаке у Србији представља геноцидну творевину, са неприхватљивим именом и начином организације", те истакао да очекује да ће надлежни органи реаговати.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

Он је навео да у Србији свако има право на став, али да се не може вријеђати и кршити Устав, нити позивати на било какву врсту насиља.

Говорећи о недавном хапшењу бившег америчког маринца у Београду, за кога су медији у Србији писали да је дошао да изврши убиство, Стефановић је рекао да је било добро да је српска полиција имала информације о одређеном лицу, које је код себе имало оружје са избрисаним серијским бројем.

"Очигледно је да се ту нешто догађало, а шта тачно, не могу да износим више информација. Очекујем да ћемо у наредним данима у истрази моћи да дођемо до информација, да кажемо шта се тачно догодило, шта је тачно била улога те и других особа које су ухапшене и шта су били њихови планови", навео је Стефановић.

Према писању београдских листова, амерички маринац, бивши припадник најелитније војне јединице "Морнаричке фоке" Корбет Д. ухапшен је прошле недјеље у Београду, а код њега је пронађен пиштољ са избрисаним серијским бројем. Ухапшена су и његова два помагача Србина.

Ухапшени Американац био је члан "Тима 6" који окупља само најобученије и најсуровије професионалце. Службовао је у Сирији и Ираку, али и у кризним регионима Африке и Јужне Америке. Данас ради у израелској компанији која се бави обезбјеђењем.

За сада није утврђено због чега је Корбет Д. дошао у Београд и зашто се у "штек стану" крио са пиштољем, али надлежни у полицији и тужилаштву сумњају да је планирао да изврши убиство.

Извор: СРНА