latinica  ћирилица
06/02/2018 |  12:04 | Аутор: РТРС

Шест деценија од трагедије, Јунајтед поново у Београду

На данашњи дан, прије 60 година, експредиција Манчестер Јунајтеда доживјела је авионску несрећу у Минхену по повратку из Београда са утакмице против Црвене звезде у којој су погинила 23 путника, међу којима осморица фудбалера.
Шест деценија од трагедије, Јунајтед поново у Београду - Фото: РТС
Шест деценија од трагедије, Јунајтед поново у БеоградуФото: РТС

Најталентованија генерација Манчестер Јунајтеда, чувене "Безбијеве бебе" по тренеру Мату Безбију, остала је без Џефа Бента, Роџера Бирна, Едија Колмана, Данкана Едвардса, Марка Џонса, Дејвида Пега, Томија Тејлора и Лијама Билија Вилана, након што на минехенском аеродрому авион из трећег покушаја, због леда, није успео да узлети, већ је излетео са писте, ударио у ограду и запалио се.

На путу у Енглеску послије реванша са Црвеном звездом у четвртфиналу Купа европских шампиона, гдје су у Београду одиграли 3:3 и изборили полуфинале, поред фудбалера, страдали су тројица чланова стручног штаба, осморица новинара, један навијач и још тројица из посаде.

Судбина је одлучила да на шест деценија од трагедије Манчестер Јунајтед поново дође у Београд, на меч Лиге шампиона омладинаца против вршњака из Бродарца.

Та утакмица игра се у сриједу од 18.30 на стадиону Вождовца.

Извор: Агенције